27, 28 en 29 september: Week van het Duurzaam Erfgoed

Om ons erfgoed te behouden, moeten we het klaar maken voor de toekomst. Willen we ons doel van een CO₂-reductie van 40% in 2030 halen? Dan zullen we de duurzame transitie van ons erfgoed moeten versnellen. Hoog tijd voor De Week van het Duurzaam Erfgoed! Een week waarin we elkaar inspireren, kennis delen, innovaties presenteren en samen brainstormen over hoe we de doelstellingen wél gaan halen. Het moet en het kan nu! We presenteren dit najaar met trots weer een programma vol inspirerende sprekers, boeiende excursies en leerzame kennissessies en webinars. Wat je kan verwachten:

  • Ontvang een dagelijkse dosis duurzame inspiratie via de mail
  • Ga in gesprek tijdens interactieve en inhoudelijke kennissessies en workshops
  • Woon de Talkshow Duurzaam Erfgoed bij met verrassende en inspirerende gasten
  • Ga op excursie en ontdek inspirerende projecten in verschillende provincies

Programma

De week zit ook dit jaar bomvol interessante en leerzame activiteiten. Op woensdag 27 september start het programma online met inhoudelijke lezingen en webinars. Donderdag 28 september is de dag waarop we allemaal samenkomen! Doe en denk mee tijdens verschillende kennissessies. We sluiten die dag af met een live talkshow en een borrel. Op de laatste dag, vrijdag 29 september, bezoeken we inspirerende erfgoedlocaties op diverse plekken in het land. In de komende periode maken we meer bekend over het programma, de sprekers en de locaties.

Mis niks

De komende periode wordt meer bekend over de inhoud, sprekers en locaties. Wil jij zeker zijn van een plek bij jouw favoriete kennissessie, excursie of webinar? Meld je nu alvast aan en ontvang als eerste updates en een uitnodiging om programmaonderdelen te reserveren. Aanmelden kan via de volgende link: https://1whwup6.momice.events/.

Kun je niet wachten tot het najaar? Op woensdag 24 mei geeft de organisatie een sneak preview op de beurs Monument met een kennissessie over duurzame innovaties in de erfgoedsector. Kijk voor meer informatie op de website van de beurs Monument.

De Week van het Duurzaam Erfgoed wordt mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten in samenwerking met de Routekaart Verduurzaming Monumenten.

Block