Op 18, 19 en 20 september is weer de Week van het Duurzaam Erfgoed! Dé week waarin erfgoed- en duurzaamheidsprofessionals met elkaar in gesprek gaan over monumenten op duurzame missie. Wat is er te zien en te doen?

Het programma in het kort:

  • Webinar-woensdag op 18 september: Laat je bijpraten over biobased isolatie en installatietechniek in monumenten of ontdek het milieueffect van herbestemming versus sloop/nieuwbouw.
  • Het Duurzaam Erfgoed Congres op 19 september: In de control room bespreken we de resultaten van de monitor Routekaart Verduurzaming Monumenten. Hoe pakken we de monumentale missie waar we voor staan aan? Dit doen we samen met inspirerende sprekers in het prachtige Singer Laren.
  • Excursies op 20 september: Ontdek hoe verduurzaamd erfgoed er in de praktijk uitziet tijdens een nostalgisch schoolreisje. Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje achter fossielvrij Pampus of ontdek het duurzame geheim van historisch Hoorn.

Dus ben jij architect, restauratieaannemer, monumentenadviseur, beleidsmaker, student, of op andere wijze betrokken bij de verduurzaming van ons erfgoed? Meld je dan snel aan via de website en pak je kans om je onder te dompelen in de wereld van duurzaam erfgoed!

Bekijk het hele programma en schrijf je in op: https://www.weekvanhetduurzaamerfgoed.nl/

De Week van het Duurzaam Erfgoed wordt mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten in samenwerking met de Routekaart Verduurzaming Monumenten.

Block